Waar je op moet letten tijdens een bezichtiging

Tijdens het bezichtigen van woningen wordt er in een korte tijd enorm veel informatie op je afgevuurd. Sommige informatie is echter relevanter dan andere. In deze blog lees je wat het belangrijkste is om rekening mee te houden tijdens het bezichtigen. 

Onderhoudsstatus

In welke staat de woning verkeert, kun je vaak al zien: badkamer pas verbouwd, maar de keuken kan nog wel wat aandacht gebruiken. Toch is het ook belangrijk om navraag te doen naar de bouwtechnische staat, omdat sommige dingen niet met het blote oog te zien zijn. Je wil natuurlijk achteraf niet voor de verassing komen te staan dat er allerlei onverwacht onderhoud uitgevoerd moet worden, want dat kost niet alleen geld, maar je kan ook pas later in de woning terecht. 

Reden van verkoop

Ook is het erg belangrijk te informeren naar de reden waarom iemand de woning verkoopt, omdat dit invloed kan hebben op het verkoopproces en je onderhandelingspositie. Wanneer iemand besluit te verhuizen vanwege geluidsoverlast, ben jij daar ook gelijk van op de hoogte. Daarnaast is het goed om dit bij de makelaar na te vragen, omdat het van invloed kan zijn op hoe snel de woning opgeleverd kan worden. Wanneer iemand bijvoorbeeld nog moet wachten tot zijn of haar nieuwbouwwoning gebouwd is, zal jij ook later in de huidige woning terecht kunnen. 

Energielabel

Ten slotte is het energielabel van belang. Dit geeft je namelijk een indicatie van hoe energiezuinig een huis is en dus hoe hoog je energierekening elke maand zal zijn. Elke woning die tegenwoordig verkocht wordt, dient voorzien te zijn van een energielabel. Wanneer het energielabel van de woning laag is, is dat natuurlijk geen ramp. Je dient er dan wel rekening mee te houden dat je meer kwijt gaat aan energiekosten of zelf zal moeten investeren in zaken zoals zonnepanelen of isolatie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *