Verhoog eenvoudig de waarde van je woning met deze tips

Wanneer je je huis verkoopt, wil je dat natuurlijk tegen een zo hoog mogelijke prijs doen. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om je huis meer waard te laten worden waardoor je niet alleen meer geld voor je huis kan vragen, maar het competitief ook gunstiger in de markt staat. Vaak betreft het zaken waarbij initieel geĆÆnvesteerd moet worden, maar dat bedrag verdien je meestal dubbel en dwars terug door de gestegen waarde. In deze blog komen drie manieren waarop je je woning in waarde kan laten stijgen aan bod. 

Verduurzamen

Tegenwoordig is duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp, zo ook op het gebied van woningen. Daarom kunnen maatregelen om je huis te verduurzamen de waarde van je woning een flink stuk opkrikken. Dit kan je op verschillende manieren doen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je woning te laten isoleren, zodat er minder warmte verloren gaat. Ook het plaatsen van dubbel glas kan een enorme waardevermeerdering opleveren. Ten slotte stijgt de waarde van je huis ook door het installeren van duurzame stroomopwekkers zoals zonnepanelen of een warmtepomp. 

Extra vierkante meters

De oppervlakte van een woning heeft natuurlijk veel invloed op de waarde van een woning. Voor een waardevermeerdering van je woning kan je dus bijvoorbeeld een dakkapel laten plaatsen of een uitbouw of schuur  laten bouwen. Hoe de waarde van je woning hierdoor stijgt is afhankelijk van waar in Nederland de woning staat. In Amsterdam zijn een paar extra vierkante meters veel waardevoller dan bijvoorbeeld in Drenthe. 

Pak de zolder aan

De meeste mensen gebruiken de zolder als opslaghok, terwijl een bewoonbare zolder veel meer waard is. Daarom kan je ervoor kiezen om je zolder in te laten richten. Indien je een kleine zolder hebt, kan je beloopbare ruimte uitbreiden door bijvoorbeeld een dakkapel te laten plaatsen. Ook is het vaak een goed idee om je zolder te laten isoleren als er slaapkamers komen, want anders kan het in de winter behoorlijk koud worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *