De voordelen van een nieuwbouwwoning

In Nederland heerst momenteel een groot woningtekort, waardoor er veel nieuwe woningen bijgebouwd worden. Twijfel je tussen de aankoop van nieuwbouw of een bestaande woning? In deze blog kan je lezen welke voordelen het kopen van een nieuwbouwwoning ten opzichte van een bestaande woning heeft.

In te richten naar eigen smaak

Een groot pluspunt van een compleet nieuwe woning is dat het een blanco canvas is. Hierdoor kan je het zelf inrichten naar eigen smaak. Wil je een open keuken? Welke keuken en badkamer komen erin? Neem je een uitbouw? Dat kan je allemaal zelf bepalen als je besluit voor nieuwbouw te gaan! 

Milieu- en energiebewust 

Tegenwoordig dienen nieuwbouwwoningen aan hoge energie eisen te voldoen. Zo zijn de meeste nieuwbouwwoningen voorzien van dubbel glas en goede isolatie. Daarnaast is het mogelijk dat een nieuw gebouwde woning reeds voorzien is van zonnepanelen of een warmtepomp. Vaak is er dan ook geen aansluiting op het gasnet. Doordat je zelf je energie opwekt, kan je een heleboel geld besparen! Ook dient er bij de bouw van de woning ook rekening gehouden te worden met allerlei milieueisen. Zo mag er bijvoorbeeld geen asbest meer gebruikt worden. 

Nieuw en fris

Ten slotte ben jij bij een nieuwbouwwoning natuurlijk de eerste bewoner. Hoe lekker is het om te weten dat jij de eerste bent die dat vol laat lopen of die WC gebruikt? Een uitgebreide schoonmaakbeurt zal niet nodig zijn. Daarnaast zul je ook niet te maken hebben met gebreken van de vorige eigenaar. Verder is het wooncomfort is een nieuwbouwwoning erg hoog. Nieuwe huizen zijn vaak voorzien van een goed ventilatiesysteem, wat zorgt voor een constante toevoer van frisse lucht en schimmel voorkomt. Daarnaast zorgt de isolatie niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor een aangenamer woonklimaat in zowel de winter als de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *