Dit kunt u doen bij een kortsluiting

Het is altijd mogelijk dat er kortsluiting in een woning ontstaat. Dit is vervelend en kan ook gevaarlijk zijn. In de meeste gevallen gaat het om een elektrisch apparaat dat kapotgaat. Soms gaat het om storing in de installatie. In een enkel geval gaat het om ingeslagen bliksem. Het is afhankelijk van de oorzaak wat gedaan moet worden om de kortsluiting aan te pakken. Het is daarom belangrijk om te weten wat u kunt doen wanneer het u overkomt. Op die manier is er een goede aanpak te verzorgen. Neem dan de volgende stappen voor de zekerheid.

Gaat het echt om kortsluiting?

Het is eerst belangrijk om te bepalen of het wel om een kortsluiting gaat. Dit is namelijk lang niet altijd het geval. Wanneer slechts één apparaat niet werkt, dan zal het waarschijnlijk ook niet om kortsluiting gaan. Wanneer het kortsluiting betreft, dan doen meerdere apparaten het niet. De aardlekschakelaar is dan ook omgeslagen in de meterkast. Soms is dit eigenhandig te verhelpen. Wanneer een elektrisch apparaat het probleem is, dan is deze gewoon los te koppelen. Het is slim om alle apparaten die op een groep staan allemaal uit te schakelen en één voor één in te schakelen om te ontdekken welk apparaat het probleem vormt. Dit is een gemakkelijke oplossing.

De elektricien erbij inschakelen

Wanneer u geen kennis heeft van werken met elektriciteit, dan is het slim om een specialist erbij te halen. Die kan dan helpen om de kortsluiting te verhelpen. De elektricien is daar de juiste persoon voor. Het is namelijk de specialist op dit gebied. Dit is ook de specialist om te kijken hoe kortsluiting heel snel op te lossen is. Dit kan ook nog wel eens heel slim zijn om te doen. Denk bijvoorbeeld aan de mate van ervaring die deze met zich meebrengt. Het is wel heel fijn om snel van het probleem af te zijn. Het is slim om de kenner erbij te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *